Tarinamme

KOTARIIPI

Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit.


Kotariipiä isännöivät Eija ja Eero Saukkoriipi.  Eeron työelämään on kuulunut monenlaista: rekkakuskin töitä, kuorma-autonkuljetusta kaivoksessa, metsurin hommia ja kaikenlaisia rakennustöitä. Eija puolestaan on ollut kunnan palkkalistoilla erilaisissa toimistotehtävissä. 

Kotariipin tarina sai alkunsa 1980-90 taitteessa, kun isäntä Eero Saukkoriipi hankki poromerkin ja poroja. Naapurin tila jäi tyhjilleen ja se saatiin hankittua lähinnä poronhoidon tarpeisiin vuonna 1996, oli hyvät heinämaat ja paikka talviaidalle. Myöhemmin aloimme valmistella itsellemme kesämökkiä navettarakennukseen järvimaiseman houkuttelimina. Isäntä kertoi kyselijöille, että pubiahan tässä rakennetaan. Ja tulihan siitä sitten jonkin sortin ravitsemusliike, ilman prosentteja kylläkin. Ystävien kesken istuttiin iltaa, järjestettiin iltamia ja pikkuhiljaa kunnostettiin rakennuksia. Alkoi tulla kysyntää juhlapaikan vuokraamisesta ja kesämökkihaave muuttuikin juhlatiloiksi.

Vanha sodan jälkeen rakennettu asuinrakennus oli jo heikossa kunnossa ja niinpä se päätettiin siirtää vanhalle sodan aikana palaneen talon paikalle ja kunnostaa se kokonaan. 

Rannat raivattiin ja rakennettiin rantasauna ja savusauna. Nyt rannalla on myös kylpytynnyri ja vilvoittelukatos. Uimaankin pääsee pulahtamaan.

Ulkomaanmatkoilta saattaa tarttua mukaan kaikenlaista, meille tarttui Belgian matkalla tuulimyllyn rakennusajatus, jonka Eero sitten toteutti vuosina 2011-2013. 

Vaikka hieman syrjässä valtateiltä ollaankin, niin tänä kesänä aukaisimme tuulimyllyyn kesäkahvilan. Kokeillaan, löytyykö kävijöitä.